OPTIGÉP NAS, NAS Z és NAS CS napraforgó betakarító adapter (fix és összecsukható)

Fix vázas napraforgó betakarító adapter, 2-3-4-6-8-10-12-16 soros és 6-8 soros fix kivitelnél akár szárzúzóval vagy összecsukható változatban is. A magyar piacon a legnépszerűbb adapter a napraforgó betakarításban. Minden kombájn típushoz, magas minőség, hosszú élettartam.


Kiemelt jellemzők

Könnyű kezelhetőség.

Bármely típusú kombájnra adaptálható.

Egyszerű csatlakoztathatóság a kombájnhoz.

Minimális karbantartási igény.

Alacsony üzemelési költség.

Gyors és eltömődésmentes anyagáram rosszabb betakarítási körülmények között is.

Termék jellemzők

A minőségi, magyar gyártmányú OPTIGÉP NAS napraforgó betakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak. Fix vázzal 2, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 12 és 16 soros kivitelben, 50, 55, 60, 70 és 76,2 cm sortávval rendelhetők. A NAS Z széria 6 és 8 soros kivitelben, szárzúzóval felszerelve készül. A NAS CS széria 6 és 8 soros kivitelben összecsukható változatban készül.

 

A NAS szériájú vágóasztalok jellemző tulajdonságai:

  • Szemveszteség: 0,4-0,5 % (normál sűrűségű és álló napraforgó állomány esetén)
  • Nagy területteljesítmény
  • Munkasebesség: 8-10 km/h

A soronként elhelyezett füleslánc ütődés nélkül húzza a napraforgószárakat a csillagkéses vágószerkezethez. A sorok közötti rezgő maggyűjtő tálcákon a termény nem tud felhalmozódni, ezért a mag veszteség nélkül jut el az összehordó csigához és a ferdefelhordóhoz. A mozgó terelőorrok a lehajló vagy megdőlt szárakat is felemelik, így a termés ezekről is betakarítható. Az oldalfalak kialakítása jó sorválasztást biztosít, ezzel a szélső sorok tányérjainak kibukását megakadályozzák. A hajtás egyszerű szerkezete könnyű karbantarthatóságot, a beépített biztonsági tengelykapcsoló nagy üzembiztonságot tesz lehetővé. Az adapterek műanyag terelőorral vannak felszerelve. A műanyag orrok kíméletes emelést biztosítanak és ellenállóak a korrózióval szemben. Az adapter egy speciális kapcsolókerettel bármelyik kombájntípus ferdefelhordójához csatlakoztatható. A kapcsolókeret kiválasztásához a kombájn pontos típusjelét és a gyártási évét kell megadni.

NAS Z szárzúzós kivitel:

A NAS Z széria 6 és 8 soros kivitelben, szárzúzóval felszerelve készül.

Az adapterre szerelt szárzúzó szerkezet a betakarítással egy menetben végzi el a növényi szár zúzását.Ezzel lehetővé teszi a betakarítást követő azonnali talajművelést.

Az adapter szerkezeti kialakításából adódóan alkalmas minden, legalább 1 m tányérmagasságú álló napraforgó-állomány betakarítására.

A szárzúzó a zúzalékot szétteríti a tarlón. A zúzóegység az adapterhez viszonyítva hidraulikus munkahengerek segítségével emelhető illetve süllyeszthető.

NAS CS összecsukható kivitel:

A NAS CS széria 6 és 8 soros kivitelben, összecsukható változatban készül. Rendkívül praktikus a közúton történő szállításhoz, vonuláshoz.

 

Rendelhető opciók:

  • szárzúzó
  • összecsukható kivitel

Bemutató videók

Kompatibilis gyártók