OPTIGÉP OptiCorn Prémium fix és Prémium CS összecsukható kukorica betakarító adapter

Az OptiCorn Prémium adapter fix vázzal 6, 8 és 12 soros kivitelben, 70 és 76,2 cm sortávval és OptiCorn Prémium CS adapter összecsukható változatban 6 és 8 soros kivitelben, 70 és 76,2 cm-es sortávval minden kombájn típushoz, prémium minőségben


Kiemelt jellemzők

A betakarítás és szárzúzás egy menetben történik.

Könnyű kezelhetőség, bármely típusú kombájnra adaptálható.

Egyszerű csatlakoztathatóság a kombájnhoz.

Minimális karbantartásigény, alacsony üzemeltetési költség.

Nagy területteljesítmény, központi elektromechanikus törőlécállítás.

A törőhengerek speciális csapágyazásai napi karbantartást nem igényelnek.

A törőegységek túlterhelés elleni védelmét soronként egy-egy biztonsági kapcsoló biztosítja.

A beépített váltóhajtóművek segítségével az adapter fordulatszáma a gyári értékhez képest +/- 5 %-kal állítható, az állomány függvényében.

Munkasebesség: 6-10 km/h.

Termék jellemzők

  • A minőségi, magyar gyártmányú OPTIGÉP OptiCorn Prémium adapter fix vázzal 6, 8 és 12 soros kivitelben, 70 és 76,2 cm sortávval rendelhető.
  • Az OptiCorn Prémium CS adapter összecsukható változatban 6 és 8 soros kivitelben, 70 és 76,2 cm-es sortávval rendelhető.

A kukorica betakarító adapterek a teljesérésű kukorica betakarítására szolgálnak. A váz és lényegében minden szerkezeti egység rozsdamentes acél és alumínium anyagok felhasználásával épült, ezáltal könnyű és időtálló. A törőhengerek hatékony szárlehúzást biztosítanak, és kialakításuknál fogva hatékonyabbá teszik a szárzúzó munkáját is. Szilárd szerkezeti kivitel, hatékony teljesítmény és minimális karbantartási igény jellemzi.

 

A szárzúzó a szármaradványokat és a sorok közötti gyomot egyaránt lezúzza, a zúzalékot szétteríti a tarlón. Szárzúzáskor a szármaradványok 90 %-a 6 cm alatti méretű. Az adapter kétoldali meghajtással rendelkezik, melyet kardántengely közvetít a kombájn ferdefelhordójáról.

 

A törőegységek és a behordó csiga meghajtása alumínium házú hajtóművekkel történik. A gyűjtőcsiga túlterhelés elleni védelmét egy biztonsági tengelykapcsoló, a törőegységek túlterhelés elleni védelmét pedig soronként egy-egy biztonsági kapcsoló biztosítja. A hajtás egyszerű szerkezete nem igényel karbantartást, a beépített biztonsági tengelykapcsoló nagy üzembiztonságot tesz lehetővé. Az adapter egy speciális kapcsolókerettel bármelyik kombájntípus ferdefelhordójához csatlakoztatható. A kapcsolókeret kiválasztásához a kombájn pontos típusjelét és a gyártási évét kell megadni.

 

Az OptiCorn Premium adapteren nincsen lánchajtás, mindent hajtóművek hoznak mozgásba, ezzel a betakarítási szezonban karbantartásmentes üzemeltetést biztosítva. Az oldalhajtás kardántengelyen ill. szöghajtóműveken keresztül biztosított. Jelenleg teljesen egyedi megoldás a piacon, hogy az adapter sebességváltó hajtóművel is rendelkezik, így szerelés nélkül egy kar segítségével az adott állománytól függően minden részegység fordulatszáma 5 %-kal csökkenthető ill. növelhető a gyári alapértékhez képest. Hajtóművel meghajtott a terelőcsiga. Soronként Walterscheid biztonsági kapcsolók vannak beépítve, valamint az egyes törőegységeket Walterscheid kardántengelyek kötik össze, ami a flexibilitást növeli. Csak rozsdamentes anyagok, ill. alumínium felhasználásával készül a vázszerkezet, ill. az alkatrészeik 90%-a, amellyel jelentős, 20 %-os súlycsökkenés érhető el egy hagyományos, acélvázas felépítésű adapterhez képest. Az anyaghasználat előnyei nemcsak a súlycsökkenésben, hanem ezzel párhuzamosan a kedvezőbb üzemanyag-felhasználásban, a taposási kár csökkenésében, valamint a hosszabb várható élettartamban érhetők tetten, illetve a vízállásos területek betakaríthatóságában van jelentős előnye.

 

Rendelhető opciók:

  • Extra oldalmagasító
  • Forgócsigás sorválasztó
  • Szártaposó
  • Napraforgó szett
  • Dakromátos lánc
  • Talajkövető
  • Váltóhajtómű
  • Háló

Bemutató videók

Kompatibilis gyártók