OPTIGÉP PSM és PSM CS napraforgó betakarító adapter (fix és összecsukható)

Szárzúzós napraforgó betakarító adapter 6-8-12 soros fix és 6-8 soros összecsukható kivitelben. A magyar piacon a legnépszerűbb adapter család tagja a napraforgó betakarításban. Minden kombájn típushoz, magas minőség, hosszú élettartam.


Kiemelt jellemzők

Szemveszteség: 0,4-0,5 % (normál sűrűségű és álló napraforgó állomány esetén).

Könnyű kezelhetőség, bármely típusú kombájnra adaptálható.

Egyszerű csatlakoztathatóság a kombájnhoz.

Minimális karbantartási igény.

Alacsony üzemelési költség.

Gyors és eltömődésmentes anyagáram rosszabb betakarítási körülmények között is.

Nagy területteljesítmény.

Munkasebesség: 8-10 km/h.

A betakarítás és a szárzúzás egy menetben történik.

Termék jellemzők

A minőségi, magyar gyártmányú OPTIGÉP PSM típusú napraforgó betakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak.  Fix vázzal 6, 8, és 12 soros kivitelben, 70 és 76,2 cm sortávval rendelhetők.

PSM CS típusú napraforgó betakarító adapterek a teljesérésű napraforgó betakarítására szolgálnak, 6 és 8 soros kivitelben, 70 és 76,2 cm sortávval rendelhetők. A CS jelzés összecsukható berendezést jelöl.

 

A soronként elhelyezett füleslánc ütődés nélkül húzza a napraforgószárakat a csillagkéses vágószerkezethez. A sorok közötti rezgő maggyűjtő tálcákon a termény nem tud felhalmozódni, ezért a mag veszteség nélkül jut el az összehordó csigához és a ferdefelhordóhoz. A mozgó terelőorrok a lehajló vagy megdőlt szárakat is felemelik, így a termés ezekről is betakarítható. Az oldalfalak kialakítása jó sorválasztást biztosít, ezzel a szélső sorok tányérjainak kibukását megakadályozzák. A hajtás egyszerű szerkezete könnyű karbantarthatóságot, a beépített biztonsági tengelykapcsoló nagy üzembiztonságot tesz lehetővé. Az adapterek műanyag terelőorral vannak felszerelve. A műanyag orrok kíméletes emelést biztosítanak és ellenállóak a korrózióval szemben. Az adapter egy speciális kapcsolókerettel bármelyik kombájntípus ferdefelhordójához csatlakoztatható. A kapcsolókeret kiválasztásához a kombájn pontos típusjelét és a gyártási évét kell megadni.

 

A PSM széria alap kivitelben szárzúzóval készül. A zúzószerkezet meghajtása hidraulikus úton történik. A teljesítményt a ferdefelhordóról nyeri kardántengely segítségével. A zúzó hidraulika rendszere független a kombájn hidraulika rendszerétől. A szárzúzó szerkezet a betakarítandó sorok számának megfelelő számú függőleges tengelyű rotorral rendelkezik, melyek párosával, egy-egy közös házban vannak csapágyazva. A szerkezet kiemelése illetve süllyesztése a működtető kombájn hidraulika rendszeréről történik. A zúzó szerkezet csak kb. 10 % üzemanyag többletfelhasználást igényel. A PSM adapterek kialakítása olyan, hogy a szárzúzó szerkezet az adapter leengedett állapotában becsukódik az adapter alá, biztosítva ezzel, hogy alacsony vagy dőlt állományban is a hagyományos adapterekhez hasonlóan használható legyen.

 

Előnyök:

  • Lehetővé válik a betakarítást követő azonnali talajművelés.
  • Csökken a talajtaposási kár.
  • A szárzúzó az aprítékot szétteríti a tarlón.
  • A szárcsonkok nem sértik fel a gumi fotófelületét.
  • A szárcsonkok nem okoznak sérülést a kombájn és szállítójárművek alacsonyan elhelyezkedő részegységeiben.
  • Szárzúzás erő-, munkagép-, idő- és üzemanyagigénye megtakarításra kerül.

 

PSM CS összecsukható kivitel:

A PSM CS széria 6 és 8 soros kivitelben, összecsukható változatban, szárzúzóval készül. Rendkívül praktikus a közúton történő szállításhoz, vonuláshoz.

 

Rendelhető opciók:

  • összecsukható kivitel

Bemutató videók

Kompatibilis gyártók