ZIEGLER Elmunkáló hengerek

ZIEGLER minőségi német elmunkáló hengerek többféle változatban: pálcás henger, ékgyűrűs henger – V profil, gyűrűs henger – U profil, gyűrűs henger – dupla U profil, rúgólapos-gyűrűs henger, acél profilos tömörítő henger


Kiemelt jellemzők

Elmunkáló henger többféle változatban:

(1) Pálcás henger Ø 600 mm

(2) Ékgyűrűs henger – V profil Ø 600 mm

(3) Rúgólapos-gyűrűs henger Ø 550 mm

(4) Acél profilos tömörítő henger Ø 600 mm

(5) Gyűrűs henger – U profil Ø 540 mm

(6) Gyűrűs henger – dupla U profil Ø 540 mm

Minden fajta talajviszonyhoz esetében használhatók, jól illeszthetők a ZIEGLER és egyéb gyártmányú talajművelő eszközökhöz.

Termék jellemzők

  • Pálcás henger: A pálcás henger az ideális választás a száraz, könnyű ill. a középnehéz, de nem tapadó talaj elmunkálásához. A henger a maximális felszín-visszatömörítés érdekében masszív pálcákkal lett felszerelve és mindemelett kitűnő stabilitást is biztosít.
  • Ékgyűrűs henger – V profil: A hengernek a sajátossága az ék alakú gyűrűi, amelyek hatékonyabb porhanyítást és felszín-visszatömörítést biztosítanak. Az ékgyűrűs henger főként száraz és nehéz, de nem köves talajokhoz alkalmazható első sorban. A henger speciális alakjának köszönhetően művelést követően a víz jobban felszívódik talajban.
  • Rúgólapos-gyűrűs henger: A rugólapos-gyűrűs henger ideális nehéz és közepesen nehéz talajokhoz. A henger öntisztulása a saját rezgésének köszönhetően egyedülálló. A kifejtett rezgésének köszönhetően az egyenként rögzített rúgólapok szinte minden talajkörülmények között jól biztosítják a jó felszín-visszatömörítést. Mindemellett a víz jobban felszívódik a rugók között hagyott laza talajon, ami nagy jelentőséggel bír a következő munkafolyamatok során.
  • Gyűrűs henger – U profil: A henger a 12,5 cm-es gyűrűtávolsággal szinte minden talajhoz alkalmazható, az U profilú gyűrűk pedig maximális stabilitást biztosítanak. A tömörítő gyűrűk kopása minimális, mivel a profilokba tapadó talaj védi az elmunkáló elemeket. A nyitott elmunkáló gyűrűknek köszönhetően mélyebb felszín-visszatömörítés lehetséges.
  • Gyűrűs henger – dupla U profil: A henger a 8 cm-es dupla gyűrűtávolsággal szinte minden talajhoz alkalmazható, az U profilú gyűrűk pedig maximális stabilitást biztosítanak. A tömörítő gyűrűk kopása minimális, mivel a profilokba tapadó talaj védi az elmunkáló elemeket. A nyitott elmunkáló gyűrűknek köszönhetően mélyebb felszín-visszatömörítés lehetséges.
  • Acél profilos tömörítő henger: Ennél a hengernél a vágóél és a széles váll kombinációja biztosítja a jó felszín-visszatömörítést. A gyűrűk viszonylag széles távolsága miatt a talaj köztes sávjai tömörítetlenül maradnak, így biztosítva ott a csapadék könnyebb felszívódását, majd az adott rész ismételt kiszáradását.

 

Technikai adatok, ajánlatkérés:

KÖNNYŰ TALAJ Pálcás henger Ékgyűrűs henger – V profil Gyűrűs henger – U profil Gyűrűs henger – dupla U profil Rúgólapos-gyűrűs henger Acél profilos tömörítő henger
Porhanyításnagyon jó
Gördülékenység (tolva)nagyon jónagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Terhelhetőségnagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Felszín-visszatömörítéskielégítőnagyon jónagyon jó
Alkalmazás köves taljonkielégítőnagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Alacsony egszorulási hajlandóságnagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Alacsony eltömődési hajlandóságnagyon jónagyon jónagyon jó
KÖZEPESEN NEHÉZ TALAJPálcás hengerÉkgyűrűs henger – V profilGyűrűs henger – U profilGyűrűs henger – dupla U profilRúgólapos-gyűrűs hengerAcél profilos tömörítő henger
Porhanyításnagyon jókielégítőkielégítőnagyon jó
Gördülékenység (tolva)nagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Terhelhetőségnagyon jónagyon jónagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Felszín-visszatömörítéskielégítőnagyon jónagyon jó
Alkalmazás köves taljonkielégítőnagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Alacsony egszorulási hajlandóságnagyon jónagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Alacsony eltömődési hajlandóságnagyon jónagyon jó
NEHÉZ TALAJPálcás hengerÉkgyűrűs henger – V profilGyűrűs henger – U profilGyűrűs henger – dupla U profilRúgólapos-gyűrűs hengerAcél profilos tömörítő henger
Porhanyításnagyon jókielégítőkielégítő
Gördülékenység (tolva)nagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Terhelhetőségnagyon jónagyon jónagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Felszín-visszatömörítéskielégítőnagyon jókielégítőkielégítőnagyon jó
Alkalmazás köves taljonkielégítőnagyon jónagyon jónagyon jónagyon jó
Alacsony egszorulási hajlandóságnagyon jónagyon jónagyon jó
Alacsony eltömődési hajlandóság